Om siden

Da er siden innstallert og opprettet. Hvorfor? Fordi jeg tar meg selv i å stadig lese mer og mer av skjønnlitteratur som er basert på historiske hendelser og personer, men inneholder visse kunstneriske friheter fra forfatterens side.

Introduksjonen til denne sjangeren var via Jan Guillous serie om Carl Hamilton. Jeg syntes denne serien var fantastisk på grunn av at leseren blir satt inn i en historisk sammenheng under og etter den kalde krigen. I tillegg gir den en fin utvikling av karakterene gjennom serien. Da jeg hadde lest denne serien, søkte jeg videre av samme forfatter (det er vel ofte slik) og fant serien om tempelridderen Arn som virkelig tok meg med inn i den førindustrielle tiden med sverd og rustning, blodhevn, storpolitikk og heltedåder. Og ikke minst fellesnevneren for disse to seriene: en rivende god hovedperson som utvikler seg gjennom serien. Dette er også felles for flere av seriene jeg senere har lest.

I tillegg var jeg kjent med sjangeren fantasy og likte veldig godt for eksempel Robert Jordans Tidshjulet eller Terry Goodkinds Sword of Truth, men syntes det etter hvert ble innblandingen av magi og overnaturlige krefter rett og slett forstyrrende. Da er det bedre å lese stort sett samme sjanger, men satt inn i vår verden og i sammenheng med interessante hendelser i historien.

Likevel; Den som virkelig fikk meg overbevist i sjangeren var Conn Iggulden og hans historie om Gaius Julius Cæsar gjennom Emperor-serien.

På denne bloggen vil jeg legge ut anmeldelser og anbefalinger av bøker, men også kanskje filmer og spill som har historiske temaer.

5 svar til “Om siden”

Hei.
Takk for kommentar! Kan tenke meg at sjangeren er lettere tilgjengelig for de «tøffe gutta» på videregående enn mange andre bøker. Jeg ble i hvert fall veldig ivrig etter at jeg fikk tak i Keiseren-serien av Conn Iggulden 🙂

Svar

Godt med en slik blogg. Begrepet historiske romaner er overaskende lite brukt i Norge. Jeg jobber selv som arrangør for den første litteraturfestivalen i Norge for historisk skjønn og faglitteratur, Sagafestivalen, og ser at interessen er stor blandt folk, men bransjen fokuserer lite den veien. Vi etterlyse noe mer norskt på bloggen da det kommer endel bra norsk om dagen. Se på forfattere som Jan Ove Ekeberg, Tore Skeie og Thorvald Steen for å nevne noen.

«Avslutningen på Robyn Youngs triologi er svært innholdsrik og overraskende aktuell …. »
Triologi ? Eksisterer ikke. Korrekt Trilogi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.