Kategorier
Anmeldelser

Crusade – en god fortsettelse

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 327 Warning: Undefined array key "default" in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 170 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245
Robyn Youngs fortsettelse i sin triologi

Den første boka «Brorskapet» tok oss med inn i den legendariske og mystiske tempelridderordenen gjennom øynene på unge og dristige William Campbell. Kampen om fotfeste i det hellige land blir stadig mer desperat og innad i ordenen foregår fortsatt maktkamper som har potensiale til å ødelegge hele ordenen. Den neste boken i Robyn Youngs trilogi om tempelridderne er lest. Mens boken «Brorskapet» fulgte William Campbell inn i ordenen og videre til det hellige land, fortsetter «Crusade» å følge hendelsene under korstogenes tid.

Det er våpenhvile og den har holdt i flere år. Baybar, mamlukenes leder, har to motstandere i kampen om det hellige land, de vestlige kongeriker og mongolene. De vestlige maktene sliter med å tenne viljen til å ta korset hjemme etter over hundre år i stridigheter. Det er en slags utmattelse som råder. For Williams brorskap, hvis mål er varig fred mellom religionene, er våpenhvilen kjærkomment. For de italienske handelshusene som har blitt rike på handel i krigstid er derimot en slik langvarig våpenhvile kvelende. Etter hvert klekkes det ut et plott som setter våpenhvilen på en umulig prøve, med seg i konspirasjonen har de med seg høytstående offiserer i den kristne alliansen. Williams brorskap forsøker å forhindre at området kastes ut i nye blodsutgytelser.

I denne boka, som i forrige, er også Williams privatliv en viktig historie i denne boken, og ikke minst blir denne avgjørende for flere valg William må stå i. Den store kampen om varig fred mellom religionene står mot den «lille» kampen om å beholde hans store kjærlighet, Elwen, som vi ble kjent med i «Brorskapet».

Forfatteren fortsetter å gi leseren innblikk i alle sider, leseren er nærmest allvitende om hva som skjer. Selv om Young forsøker å holde viktig informasjon skjult, har man som leser nesten for mye informasjon om hva som foregår. I den første boken likte jeg veldig godt innblikket i begge sidene, både de vestlige maktene og Mamlukene. Nå er aktørbildet blitt langt flere, handelshus, minoriteter internt i Mamlukene, forskjellige fraksjoner innad i kirken og ikke minst flere kongehus som står mot hverandre i diplomatisk spill. Dette blir etter min mening litt rotete, men samtidig veldig lærerikt. Et annet element som bidrar til et rotete inntrykk er at historiens hendelser strekker seg over 27 år. fra 1274 – 1291. Jeg får inntrykk av at dette også er gjort for å få med spennende historiske detaljer, mer enn å fremme den gode historien som alltid må ligge til grunn. Den historiske oversikten som forfatteren besitter, er det ingenting å utsette på. Så er jo også trikset med sjangeren å balansere sannhet og fiksjon, noe Robyn Young ikke helt klarer.

Historie:★★☆☆☆ 
Karakterer:★★★☆☆ 
Språk:★★★☆☆ 
Historisk sammenheng:★★★★★ 
Konklusjon:★★★¼☆ 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.