Kategorier
Anmeldelser

Ørnens erobringer

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 327 Warning: Undefined array key "default" in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 170 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245

Ørnens erobring er Simon Scarrows andre bok i serien om den unge optio Cato og den erfarne centurion Macro. Cato og Macro er kommet tilbake til den Andre legion etter et spesialoppdrag i slutten av den første boken, «Under ørnens tegn«. Legionen er i ferd med å etablere seg på de britiske øyer med flere stammer som etter hvert samles under høvdingen Caratacus. Romernes generaler forventer en enkel seier, men de tar skammelig feil for britene har ikke tenkt å overlate øya til en fremmed makt. Simon Scarrow følger opp den først boka på en flott måte.

 
 

Vi møter Romerriket nesten på sitt største og en gjennomorganisert krigsmaskin må fortsatt erobre rikdom for å kunne gi inntekt til rikets massive apparat. De britiske øyer står for tur, men de romerske soldatene finner seg straks i mindretall på den fuktige øya. Ikke bare får vi innblikk i den romerske hæren gjennom Macro og Cato, men vi følger også legat Vespasian og får dermed innblikk i generalenes utfordringer med å lede hæren. Samtidig som romerne er i undertall ovenfor de mange britiske stammene, er det en evig kamp og rivalisering om å komme i posisjon for en bedre stilling hjemme i Roma. Denne kampen går helt til topps i riket, keiser Claudius. Snart blir et plott for å drepe Claudius avslørt og det begynner en kamp både mot ytre og indre fiender.

Simon Scarrow klarer nok en gang å skape spenning i sine bøker. Det er interessant å følge unge Catos utvikling og ikke minst samspillet mellom han og hans overordnede Macro. Maktkampen blant generalene ses gjennom historien til legat Vespasian og er også interessant. Likevel så er ikke karakterene til Scarrow veldig sammensatte. Intelligent, fryktløs, slu, ærefull er noen av adjektivene som kan brukes på karakterene, men ofte bare ett av dem. Men trenger vi noe mer?

Det historiske bildet er til stede, men mer som en setting og ikke som en premiss for historien. Hierarkiet i den romerske hærene er godt beskrevet. Maktkampene fra senatets marmorgulv i Roma får man innblikk i periodevis. Ellers er også stammesystemet på øya beskrevet, men stort sett bare fra romerske øyer.

Man vet hva man får med Scarrows Eagle-serie. Det er blodige kamper , godt kameratskap, spennende oppdrag og historier. Sidene flyr og for min del er disse historiene god underholdning. Historiene engasjerende, men ikke intrikate. Karakterene er lett å få kjennskap til, men ikke sammensatte. Det mellommenneskelige er til stede, men ikke gjennomanalysert. Det er det man får med Scarrow.

Historie:★★★★☆ 
Karakterer:★★★☆☆ 
Språk:★★★★☆ 
Historisk sammenheng:★★☆☆☆ 
Konklusjon:★★★¼☆ 

Simon Scarrow

Simon Scarrow

Simon Scarrow er født i Nigeria, men bosatt i Norfolk i England. Forfatteren er best kjent for Eagle-serien som til nå teller 11 bøker, men har også blant annet skrevet en serie i fire deler hvor Napoleon Bonaparte og general Wellington er i fokus. Det siste tilskuddet til forfatterskapet er Gladiator-serien som til nå teller to bøker. Denne serien skal være en mer ungdomsrettet serie. Er forøvrig broren til Alex Scarrow for de som måtte kjenne til han.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.