Kategorier
Nyheter Ukategorisert

Bøkene på leselisten..

Det er ofte slik at jo mer man leser av en sjanger, jo mer oppdager man at man skulle ha lest. For min del er det i hvert fall slik med historiske romaner. Jeg har en tendens til å lese mer av samme forfatter. Slik er det vel bare?  Blant annet holder jeg nå på med Bernard Cornwells serie om Arthur, fordi jeg har lest samme forfatters serie om Uthred. Conn Igguldens serie om Djenghis Khan ble lest fordi jeg elsket serien om Julius Cæsar. Samtidig ønsker jeg å oppdage nye forfattere og ikke minst nye historiske skikkelser og tidsepoker som jeg vil lære mer om.

Dette er også bakgrunnen for at jeg har laget meg en liste over de fem bøkene jeg ønsker å få lest i nærmeste framtid:

1. Tai-Pen – James Clawell

James Clavells Tai-Pan

Tai-Pan spinner rundt Hong Kongs grunnleggelse i 1840-årene og handler om Dirk Struan som er overhode i det største handelsselskapet i det fjerne østen. Virksomheten omfatter blant annet sjørøveri og opiumsmuggling og handler om hvordan handelsselskapene og dynastiene posisjonerte seg i det fjerne østen. Boken er blant annet trukket fram av Conn Iggulden som en av de historiske romanene man bør lese.

 

 

 

2. Havets katedral – Ildefonso Falcone

Ildefonso Falcones Havets Katedral

Handlingen i Havets Katedral er lagt til Barcelona på 1300-tallet. Katedralen Santa Maria del Mar er under bygging og inkvisasjonen er i full gang fra den katolske kirken. Vi møter Barnat Estanyol som flykter fra godsherren til storbyen. Vi følger Barnat på vei ut av fattigdommen. Jeg har ikke lest mye om middelalderen i denne delen av Europa og inkvisasjonen er hittil ukjent. Det blir spennende.

 

 

 

3. De tre musketerer – Alexander Dumas

Alexandre Dumas’ De tre musketerer

Trenger denne egentlig noen ytterliggere presentasjon enn de mange filmatiseringene av De tre musketerer? Alexandre Dumas tar oss med inn i Frankrike på Kong Louis den 12.s tid. Elitevaktene, musketerene, har store utfordringer med trusler på kongens liv fra flere kanter. Samtidig ønsker D’artagnan av hele sitt hjerte å bli med i denne vaktstyrken. Han er ung, ambisiøs og uforsiktig. Dette er en fortelling om ære og svik med drøssevis av sverdkamper. Dette er en klassiker.

 

 

 

4.Første Kommando – Patrick O’Brian

Patrick O’Brians Første Kommando

Jack Aubrey kjenner jeg fra filmen Master and Commander med Russel Crowe i hovedrollen, men Patrick O’Brien har skrevet hele 19 bøker om Jack Aubrey og hans skipslege Maturin. Bøkene er lagt til Napoleonstiden med uro i Europa hvor maktforholdet i stor grad avgjøres på havet. Første Kommando er første bind og jeg ønsker å gi serien en sjanse. Mye på grunn av den gode filmen som introduserte meg for skikkelsene.

 

 

 

 

5. Vinter i Madrid – C.J. Sansom

C. J. Sansoms Vinter i Madrid

Faktisk enda en bok fra Spania, denne gangen etter den spanske borgerkrigen i 1940. Harry Brett, en britisk spion, sendes til Spania hvor det er usikkerhet knyttet til Spanias inntreden i andre Verdenskrig. Vinter i Madrid er enormt kritikerrost og sies å være en veldig spennende fortelling. Den andre Verdenskrig er en enormt spennende tid å lese om og jeg gleder meg til denne.

 

 

 

 

 

 

Kom gjerne med innspill på listen og ikke minst innspill på flere bøker som er verdt å lese i sjangeren 🙂

5 svar til “Bøkene på leselisten..”

Jeg vil anbefale deg bøkene til Leon Uris som skrev skikkelige mursteiner, basert på historiske hendelser. Bra skrevet var de også. Her og nå husker jeg bare tre: Exodus (om Israel), og Hawaii (historien om Hawaii), og Treenigheten (den irske konflikten) . Men d eer altså mer enn rene historiebker, fulle av spenning og gode karakterer – verdt å ta en titt. Litt i stil med Tai-Pan. God søndag 😀

Vil gi deg et tips til leselisten din. Harry Sidebottom’s warrior of rome. Etter min overgår Sidebottom både Igulden og cornwell. Warrior og rome er dessverre bare å få på engelsk, men vel verdt det. Mvh. Thor-Inge.

Hei.
Tusen takk for gode tips begge to. Har fundert litt på Sidebottoms bøker. Leser veldig mye på engelsk så det går helt fint. Da spørs det nok om de er på innkjøpslista neste gang.

@Natalie: Leon Uris er delvis ukjent for meg, men skal absolutt sjekkes opp. Er Tai-Pan så bra som jeg har hørt. Gleder meg til å sette i gang.

Kom gjerne med flere innspill etter hvert 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.