Kategorier
Anmeldelser

Den trojanske krigen (Troy)

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 327 Warning: Undefined array key "default" in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 170 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245
David Gemmels Troja

Akilles, Hektor, Priam, Odyssevs og Agamemnon er karakterer i de fantastiske legendene om Den trojanske krigen som er grunnlaget for triologien Troy. Dette er også fantasy-legende David Gemmells siste verk før han døde i 2006. Gemmell kombinerer sin erfaring og skrivemåte innenfor fantasy-sjangeren med historiske hendelser og gir karakterene i myter og legender liv. Selv om jeg til tider sitter med følelsen av å hoppe midt inn i en Hollywood-film, så er det veldig god underholdning! Å dras inn i Illiadens myteomspunnede karakterer og den store krigen om Troja ødela til tider nattesøvnen.

Triologien består av bøkene «Lords of the Silver Bow«, «Shield of Thunder» og «Fall of Kings«. Siste bok ble sluttført av hans kon Stella etter han døde. Hovedkarakterene i bøkene er flere, men Aenas også kalt Heliakon, sønn av Aphrodite og kongen av Dardanos, følger vi hele veien gjennom serien. Vi møter Heliakon som ung og Heliakons far, som akkurat har giftet seg og fått en ny sønn, konspirerer for å drepe sin eldste arving. Oddyssevs som også er en svært viktig karakter i bøkene, kommer Heliakon til unnsetning og lover Kongen av Dardanos å ta han med seg på havet og kaste han over bord. Oddysevs har andre tanker og Heliakon vokser opp til å bli en av de store kapteinene på The Great Green

David Gemmells talent er i å beskrive hendelser og det gjør han meget godt. Levende, spennende og blodsmakende skildringer drar handlingen framover. Historien og karakterene er det noe å gå på. Historien er over tre bøker og nesten 2000 sider og det gir en utfordring å holde fast på leserens oppmerksomhet. Spesielt når man skal beskrive store konflikter, diplomati og krig, gjennom enkeltpersoners opplevelser. Det gjør at store deler av den første boka også beskriver hendelser og karakterer som ikke nødvendigvis er relevante for selve konflikten mellom Trojas konge Priam og Mykenes konge Agamemnon. Spenningen tar seg i hvert fall veldig opp utover fra andre halvdel i første bok. Den andre og tredje går raskt på grunn av at det stadig nærmer seg det store slaget om Troja!

Historien rundt Troja er som kjent filmatisert med blant annet Brad Pitt i rollen som Akilles. Mektige bilder, bra historie og underholdende for oss som elsker historisk fiksjon.

Bøkene er tilgjengelig på engelsk og ennå ikke tilgjengelig på norsk etter det jeg vet. Anbefales, men bare som lettvin underholdning. For min del overskygget den nevnte Hollywood-følelsen hvor karakterene reddes i siste øyeblikk, eller at tiden stoppet opp i det avgjørende øyeblikket (eksempler finnes under utdrag), de mange gode og spennende øyeblikkene.

Når det gjelder det historiske bildet i dette er jo karakterene i denne fortellingen basert på Homers Illiaden og er ikke basert på nedtegninger om virkelige «helter». For de som ønsker litt mer historisk korrekthet knyttet til Trojas historie anbefales Tom Hollands Perserkrigene.

Bladkongen.no

Historie:★★★☆☆ 
Karakterer:★★★☆☆ 
Språk:★★★★☆ 
Historisk sammenheng:★☆☆☆☆ 
Konklusjon:★★¾☆☆ 

David Gemmell

David Gemmell er mest kjent som fantasy-forfatter og har skrevet flere serier innenfor sjangeren. Mest kjent for debutboken Legend fra 1984 allerede. Dette er først bok i Drenai-serien som er kjent for fantasykjennere. Denne boken og Gemmels forfatterskap er også grunnlaget for David Gemmell Legend Award som ble etablert i 2008.

Gemmell begynte å skrive etter å ha fått diagnosen kreft i 1976 og har siden gitt ut over 30 romaner. Av historiske romaner står gresk mytologi fram som sentralt. I tillegg til den omtalte triologien om Troja, skrev han to bøker om grekerne. Her blir det greske og spartanske samfunn beskrevet og ikke minst Alexander den stores fødsel. Likevel preges disse historiske romanene også av Gemmells hovedsjanger fantasy.

For mer informasjon: David Gemmell

 

Fra Lord of the Silver Bow (for å unngå spoilers)

Utdrag 1.

«Do you have the rings for his eyes?» he heard someone ask. Xander looked around, but the mist was thick and he could see no-one. «Do not speak of death just yet,» he heard Odysseus say.»The boy has heart. He is still fighting.» Xander struggled to his feet. «Odysseus!» he called out. «Where are you? I am frightened.»

 

Utdrag 2

He saw he was sliding inexorably towards the hole in the ruined towards the hole in the ruined deck rail. His hands scrabbled for sometning to cling on to.

As the opening yawned before him he caught a glimpse of shining bronze. The Mykene warrior. Argurios, seeing his plight, had let go of the rail and hurled himself across the deck. His hand grabbed Xander’s tunic, then the two of them spun towards the gaping hole. At the last moment Argurios grabbed a trailing rope. Xander felt the deck slip from under him, and was now directly over the raging sea. He looked up and saw the Mykene was also off the deck, hanging on the rope, his face twisted in a grimace of pain. Xander knew that, in all his armour, Argurios could not save them both. At any moment the Mykene would just let go, and Xander would be doomed.

But he did not let go. The Xanthos leapt and pitched. Arguirios was thrown against the side. Xander’s tunic started to rip

Then the wind began to die down, the rain eased, and moonlight broke through the clouds…

Kjøp hos ARK.no
99 kroner.
Kjøp hos ARK.no
99 kroner
Kjøp hos ARK.no
99 kroner


1 svar til “Den trojanske krigen (Troy)”

Сколько же происходит для самом деле. В предметной области разбираться никто не хочет. Все приходят в лабаз и поручают (доверяют) покупку продавцу магазина. Днесь сей продавец магазина, может вам предложить залежавшийся товар, какой ему нуждаться срочно сбыть, но он, сообразно его словам «абсолютно соответствует требованиям навороченного компьютера». Он может знать о часть, который у него жрать какая-то недостаток, только вам об этом не скажет. Потому который он продавец. А вы покупатель. Следовательно, этот вариант покупки был бы самым надежным, разве бы мы не ленились разбираться в предметной области, только еще же, по ряду причин (покой, вышли времени и т.д.) мы предпочитаем поручить наш сортировка другому человеку. Впору, замечу, который очень изобилие современного бизнеса основывается на нашей лени либо невозможности овладевать своим разумом всетаки сферы человеческой деятельности. То, подобно бизнес ведет себя с потребителями чем-то похоже для то, вроде таксисты в курортных странах пытаются разделить непутевых туристов для мелкие группы, чтобы отдельный заплатил отдельно. Вес потребителей постоянно в объединении. Бизнес ведь не стесняется объединяться навстречу потребителей… Вы полагаетесь для субъективную оценку других людей. Не совершенно человек читают инструкции и то, что они Вам напишут в своем отзыве может весь не присутствовать правдой. Однако не потому что Вас хотели обмануть, а потому что персона описал только лишь принадлежащий опыт. В таких случаях хорошо, если столоваться изрядно отзывов, дабы дозволительно было сравнить. Хоть, может попасться и аминь объективная оценка. Беспричинно сколько, это не вовсе минус; http://www.ibodycare.com/stats/usage_201511.html Мой сидячий лик работы, постоянные перекусы всухомятку и малоподвижный икона жизни сделали свое. Я поправилась и стала пышкой. Около росте 156 см я вешу 96 кг, а это порядком много. Перепробовала обилие различных диет, посещала фитнес комната, однако весь безрезультатно. Покупала будет дорогие препараты, немного похудела, однако результат не такой, ровно хотелось бы. Както в путы интернет зашла на тематический форум по похудению и нашла там для себя лекарство OneTwoSlim. Изначально думала, сколько это развод, однако всегда же решила попробовать и не пожалела. Изза первую неделю приема похудела для 4 кг, а это хватит избыток, беспричинно ровно диеты позволяли после неделю не более полутора-двух килограмм. После полгода выше важность уменьшился прежде необходимых мне 75 кг. Очень довольна своим приобретением. Ожирение и лишний вес — это проблемы, сопровождающие меня на протяжении всей жизни. Отдельно остро она стала затем моего поступления в университет. Там мальчики, первая любовь, но выше авторитет заставлял меня комплексовать. Наподобие следствие, в 26 лет я была не замужем и без парня. Изматывающие диеты и колоссальные нагрузки не приносили никакого результата. Я решила, нужно все менять. Стала выслеживать какую-то альтернативу всем перепробованным способам. Да, я страдаю сердечной недостаточностью, следовательно лекарство надо было продолжаться совершенно безвредно. Остановилась на каплях чтобы похудения Joined Two Slim. Протяжно сомневалась, однако отзывы врачей сделали свое суть, и я их приобрела. В результате капелька разочаровалась, беспричинно будто в рекламе было приказывать, сколько изза месяц уходит через 3 накануне 4 кг, а я похудела всего за 2 кг. Возможна орудие тому мои регулярные ненормированные перекусы пред сном. Уже три дня не ем накануне сном. Посмотрим, что из этого получится. Позже отпишусь.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.