Kategorier
Anmeldelser

Ulven fra Steppene

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 327 Warning: Undefined array key "default" in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 170 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245

Ulven fra Steppene er Conn Igguldens første bok i serien om den mongolske erobreren Djengis Khan.  Boken tar for seg starten av Djengis’ liv der Temujin, som han ble kalt i oppveksten, vokser opp som høvdingesønn hos Ulvene, en sterk krigerstamme på de mongolske slettene. Etter at Temujin blir sendt vekk for å bo hos en av de andre stammene for å finne jeg kone, blir Khanen av Ulvene, Temujins far, drept. Temujins familie, mor og fire brødre blir sendt vekk stammeløs og må klare seg i det harde miljøet i Mongolia. Temujin og hans familie må overleve, men hele veien er ønsket om hevn mot farens forreder og Ulvenes nye khan. Dette er starten på det som skal bli historiens største imperier.

Conn Iggulden som har gitt oss serien om Keiseren Julius Cæsars liv fortsatte sin litterære virke med serien om Erobreren Djengis Khan. De er beslektede, ja hvorfor endre noe som fungerte så godt, blant annet fordi seriene følger og fortelles gjennom hovedkarakteren selv. Det involverer også andre kjenninger fra historier og i tillegg spes det på med interessante skikkelser ut fra Conn Igguldens egen fantasi. Dette gjør at dynamikken i bøkene er meget god og selv om noen historiske detaljer blir skøvet på eller lagt til side, tenker jeg ofte at slik kunne det jo vært. Likevel er jo seriene også ulike. Mens Romerriket var sivilisert og skulle sivilisere barbarer, handler serien Erobreren om nomadesamfunnets brutalitet og etter hvert nærmest forakt for det siviliserte. Mens Keiseren bygger opp, river Erobreren ned og bygger noe annet.

Ulven fra Steppene er en bok om denne brutaliteten som trengs for å overleve. Det er en historie om svik, mot og enorm lojalitet mellom brødre. Forfatteren tok i hvert fall meg med inn i en ukjent og hard virkelighet. En virkelighet der man verdsetter blodsbånd og mot, en god hest og bue framfor mer verdslige goder. Historien er spennende og man dras inn i en verden med konflikter og blodfeider der mongolske stammer kriger seg i mellom og de mektige kinesiske keiserdømmene bruker sin inflytelse fra sør. Denne verdenen skal forandres av Temujin, senere Djengis Khan.

Denne første boka i serien er kanskje også den beste av de tre jeg har lest i serien og anbefales på det varmeste. Conn Iggulden er en av mine desiderte favoritter av forfattere av historiske romaner.

Historie:★★★★★ 
Karakterer:★★★★☆ 
Språk:★★★★☆ 
Historisk sammenheng:★★★★☆ 
Konklusjon:★★★★¼ 

1 svar til “Ulven fra Steppene”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.