Kategorier
Annet media

Game of Thrones

er en serie jeg nå har kommet gjennom første sesongen av og hvilken serie, historie og ikke minst verden som vi blir dratt med inn i. HBO har jo gitt oss fantastiske serier tidligere blant annet tidligere omtalte Rome og fortsetter nå med filmatiseringen av George R. R. Martins fantasiserie «A Song of Ice and Fire» som er i ferd med å bli en av de nyere klassikere innen sjangeren. Historien tar oss med inn i de syv kongerikene sør for Veggen og kampen om tronen som hersker over alle syv. Mens menneskene kjemper om kontrollen over tronen, har det begynt å bevege seg nord for Veggen og vinteren er i ferd med å komme…

Jeg har jo tidligere skrevet litt om likhetene mellom fantasy-sjangeren og historiske romaner under «om siden» her, og på mange måter bekrefter denne serien det. Den tar oss med til en annen tid og verden og til stridens kjerne, nemlig makt. Vi blir kjent med karakterer som utvikles gjennom historien og svik, hat, kjærlighet og aliianser er sterke medvirkere til å skape en histore som holder deg fengslet til den er fortalt. Da jeg hørte om første sesong av Game of Thrones, ble jeg veldig usikker. Ja, jeg har sett «Sword of Truth» og andre fantasyserier og de har rett og slett vært elendige. Game of Thrones er noe helt annet med gode skuespillere, gode kulisser, godt manus, dette er rett og slett gjort skikkelig. Ta en titt på traileren..

Serien er som kjent basert på bøkene til George R. R. Martin og disse ligger nå i posten bestilt som samlepakke via Tanum.no og jeg ser fram til å begynne på serien som har fått så mange lovord, også utenfor sjangeren. De to første bøkene i denne serien ser jeg også har kommet på norsk etter hvert. «I Vargens Tid» og «Kampen om Jerntronen» er titlene  og den siste ble utgitt så sent som 22. august i høst.

Norske utgivelser så langt i rekkefølge:

I vargens tid

Kampen om jerntronen

Kongenes kamp

Dragenes dronning

 

«En sang om is og ild er et verk som ikke bare bryter ned den enorme muren av fordommer sjangeren ofte møtes med, den er også det første verket i sitt slag siden Ringenes Herre som også har potensial til å bli kanonisert.»
Frode Singsaas, Adresseavisen

2 svar til “Game of Thrones”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.