Kategorier
Annet media

Rome

Rome er ikke en bok, men en TV-serie. Det er sikkert mange som har sett den allerede, men jeg synes jeg bør nevne den her. Er i gang med andre runde av de to sesongene og det slår meg hvor fantastisk denne serien skildrer Romerriket og de spennende karakterer som levde da riket var på sitt største. Jeg har fått tak i begge sesongene og bruker mye av min våkne tid på å se HBOs storsatsing – «ROME«. Her er hvorfor…

Vel, rett skal være rett. Dette er et resultat av et samarbeid mellom HBO og BBC (der HBO betalte mesteparten). Den totale regningen på sesong 1 av Rome var på over 100 millioner dollars og at det har vært brukt penger på dette synes.

Serien åpner med gallerkongen Vercingetorix våpennedleggelse foran Cæsar (bilde kan du se i anmeldelse av Rubicon) og Cæsars datter Julias død i barsel. Med Julias død forsvinner også alle bånd mellom Cæsar og Julias mann Pompeius Magnus. Dette river også etter hvert Romerriket ut i en konflikt som er sagnomsust. Serien gir oss innblikk i denne maktkampen som utspiller seg mellom Cæsar og Pompeius, med skikkelser som blant annet Marcus Antonius, Cicero, Brutus, Cato og Scipio som aktører.

 

Julius Cæsar

 

 

 

 

 

Marcus Antonius

 

 

 

Ikke mindre rolle spiller de slu kvinnene som gjerne går over lik for å fremme sin families interesser i Romerrikets storpolitikk. Etter hvert i serien får vi også kjennskap til Kleopatra av Egypt.

 

 

Atia, Cæsars niese

 

 

 

 

Servilia, Cæsars elskerinne og Brutus’ mor.

 

 

 

Likevel er hovedpersonene i serien, i kjent historisk roman-stil, ukjente for historien nemlig Centurion Lucius Vorenus og legionær Titus Pullo som mer eller mindre er der det skjer i historien.

Sesong 2 fortsetter historien og Cæsars grannevø Octavians vei til å bli den første keiser i Romerriket og dermed republikkens fall. Octavian eller keiser Augustus som vi også kjenner han som følger vi oppvoksende gjennom begge sesongene.

Dette er en serie som virkelig er verdt en titt for de som er over middels interessert i Romerriket.

Du kan kjøpe Rome hos CDON hvis du vil.

3 svar til “Rome”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.