Kategorier
Anmeldelser

Romas porter

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 327 Warning: Undefined array key "default" in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 170 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245

Romas Porter er første bok i Conn Igguldens serie «Keiseren» som handler om Gaius Julius Cæsars valg og virke helt fra han var barn og til Cæsars innrullering i marinenen. Boken tar oss med til Romerriket ca 100 år f.kr. (da Cæsar ble født) og riket er enorm vekst gjennom et sivilisert samfunn hjemme og knallhard militær disiplin ute. Handlingen tar oss med inn i en turbulent tid med kampen mellom Marius, Cæsars onkel og Sulla som etter hvert blir diktator. Boken tar oss også med inn i politikkens knallharde og rå virkelighet der skruppuløse tiltak må til for å komme opp. Likevel skildrer Romas Porter først og fremst starten på en av historiens mest omtalte skikkelsers liv, Gaius Julius Cæsar.

Julius Cæsars oppvekst var alt annet enn fyllt med ro og stabilitet. I en tidlig alder dør faren i et opprør, men ikke før han har innleid den gamle gladiatoren Renius i å trene Cæsar og hans venn Marcus i kamp. Marcus som senere kaller seg Marcus Brutus (ja, han Brutus) blir i denne boken framstilt som Cæsars jevnaldrende venn. Dette stusset jeg på fra starten. Brutus var i virkeligheten født 15 år senere enn Cæsar. Forfatteren bruker mye tid på å formidle vennskapsbåndet mellom disse. Det brukes også mange sider på å gi leseren et innblikk i kultur og samfunn som i Romerrikets hjerte, Roma på denne tiden. Likevel skjer skildringen alltid gjennom handling og det gjør at denne første boken er drivende spennende.

Keiser-serien er Conn Igguldens debut som forfatter og det er en fantastisk debut. For min del står denne serien som en av de jeg virkelig husker godt. Det har med karakteren Cæsar, men har også med en fantastisk fortelling der historiske detaljer ikke kommer i veien for handling. Javel så har forfatteren tatt seg noen friheter, men det legger man ikke merke til. Jeg tok meg i hvert fall i å sitte igjen med sympati for den stormannsgale, brutale og maktsyke general og diktator Cæsar etter hvert utviklet seg til å bli, slik han også blir framstilt i Lustrum. Romas porter er første bok i en serie som fan av sjangeren må lese. Anbefaler selvfølgelig også Conn Igguldens andre serie om Djenghis Khan.

Historie:★★★★★ 
Karakterer:★★★★★ 
Språk:★★★★☆ 
Historisk sammenheng:★★★☆☆ 
Konklusjon:★★★★¼ 

1 svar til “Romas porter”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.