Kategorier
Anmeldelser

Under Ørnens Tegn

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 327 Warning: Undefined array key "default" in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 170 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245

Når tidligere slave hos de høyere klasser i Roma, Quintus Licinius Cato blir tatt opp i den tøffeste legionen i Romerriket, den Andre legion, venter en tøff hverdag for Cato. Lettere blir det heller ikke når Cato legger fram et brev direkte fra keiser Claudius som gir Cato en status som optio, nestkommanderende i sin centurie. Legionen står nå i Germania og kjemper mot krigerske stammer gjennom blodige bakholdsangrep og geriljakrig. Møte med de ytre fiender av Romerriket er én ting, men de brutale interne forholdene er nesten like ille som de krigerske barbarene. Cato blir plassert under den rutinerte centurion Macros ledelse og læringskurven er bratt for uerfarne menige, og ikke minst en menig som har fått forfremmelse uten å løfte armen til ett eneste sverdslag.

Boken tar oss med fra Catos møte med den harde hverdagen i legionen, gjennom større og mindre slag og etter hvert til en skattejakt etter en kiste full av gull som Cæsar etterlot på den britiske øya. Denne velstanden har større betydning enn Cato er klar over, den er nemlig avgjørende for det kommende felttoget til De britiske øyer som keiser Claudius planlegger. Vi møter også legionslegat Vespasian som står ovenfor tøffe valg der man skal balansere mellom storpolitikk og hva som er de riktige valgene i krig. Disse er ikke alltid sammenfallende.

Boken har god historie, men det tar litt tid å venne seg til at de romerske offiserene bruker ord og uttrykk som minner mer om moderne amerikanske krigsfilmer enn historisk litteratur. Når man er mer inn i sjargongen, får man engasjement og interesse for karakterene i boka. Dette er kanskje det beste med disse bøkene nettopp at man følger utviklingen til karaktene.

Under the Eagle er den første boken av flere og inngår i Eagle-serien skrevet av Simon Scarrow. Hittill har jeg lest de tre første og har kjøpt nummer fire og fem allerede. Disse er på engelsk, men jeg ser at «Under Ørnens Tegn« er kommet i norsk innbundet utgave. Boken anbefales!

Historie:★★★★☆ 
Karakterer:★★★★☆ 
Språk:★★★☆☆ 
Historisk sammenheng:★★☆☆☆ 
Konklusjon:★★★¼☆ 

1 svar til “Under Ørnens Tegn”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.