Kategorier
Annet media

Klar for å spille gjennom 300 år med historie?

Europa Universalis 4

Det er skjelden jeg spiller spill som får meg til å sitte og sitte og sitte som det Europa Universalis 3 har gjort. Det er skjelden jeg har lært mer av spill også. Min litt over middels interesse for historiske begivenheter hjelper jo på, men for oss som liker strategi mer enn å løpe rundt med våpen av ulike typer er dette svært godt tidsfordriv (hvis man har noe til overs altså). Og nå er 4’ern på vei i løpet av sommeren.

 

 

I en travel hverdag skal det en del til før man setter seg ned og spiller et spill på PC’en, men for den historieinteresserte er Europa Universalis 3 et must. Man kan starte så langt tilbake som til 1399 på full fart inn i en tid hvor handel, teknologi og diplomati er like viktig som krigføring (som jo fortsatt er veldig viktig). Man spiller gjennom middelalderen fram til 1814. Målet bestemmer du, om det er herredømme over naboen eller hele Verden, om det er å bli en rik handelsnasjon, kolonisere Afrika eller Amerika, gjennomføre et korstog til det hellige land, eller bare å overleve. I år 1500 sies det at det var 1500 bystater i Europa. Her kan du spille alle sammen. Du kan til og med spille Norge, men da starter man som vassal av Danmark. Man skjønner i så fall raskt at erkerivalen er Sverige.

Oversiktskart hvor alle farger er mulig å spill.

Norge starter i 1399 med både Orkenøyene, Island og Jämtland, men som vassal under Danmark. Orkenøyene er et godt utgangspunkt for å invadere Skottland og England, men det går like ofte andre veien. Spesielt når jeg har lest Bernard Cornwells historier i England, melder lysten til å ta en titt på Europa Universalis 3 igjen. Samtidig lærer man seg enormt om geografi og allianser fra det 14.århundre og fram til i dag.

Er du dyktig, kan historiens utfall endres og kanskje Norge blir en supermakt? Prøv det hvis du vil. Det kan lastes ned for 199,-.

Norge har kolonisert nord-Amerika

Den 13. august i år kommer den fjerde i serien og mine forventniner er store. Skriv dere gjerne opp på forhånd for å få siste nytt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.