Kategorier
Anmeldelser

Shantaram

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 327 Warning: Undefined array key "default" in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 170 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245 Warning: Undefined variable $content in /customers/b/8/b/historiskeromaner.com/httpd.www/wp-content/plugins/xavins-review-ratings/xavins-review-ratings.php on line 245

Dette er en bok som ikke nødvendigvis er en historisk roman, selv om bokens handling utspiller seg utover 1980-årene. Historien er basert på sanne hendelser fra forfatterens liv og hovedpersonen Lin forteller historien fra sitt ståsted. Handlingen utspiller seg etter at Lin rømmer fra et australsk høyrisikofengsel og lander i India, i Bombay. Dette er en bok som jeg ikke klarte å legge vekk.

 

 

Boken er på over 900 sider og er omfattende både i forhold til handling og karakterer. Det er en fantastisk roman som virkelig fører mange håne etter med seg. Lin kommer raskt i kontakt med en lokal guide Prabaker. Prabu følger Lin gjennom denne første tiden i Bombay og er en svært sentral karakter i boken som man rett og slett blir glad i. Dette gjelder også flere av karakterene i boka.

Historien er fantastisk. Fra turistene møte med Bombays til byens skyggeside. Fra slumboer til gangster under mafiarådet og videre til mujahedin-soldat. Boken tar oss med gjennom Lins mange hendelser og møter med fremmed kultur, religion og ikke minst karakterer. For det er karakterene som er i fokus i denne historien. Karakterer som er sammensatte, interessante og som utvikler seg sammen med Lin. I tillegg er historien fortalt med ikke lite filosofiske betraktninger, noe som gjør at jeg som leser stopper opp for å tenke, før jeg setter i gang igjen «pageturning».

Shantaram er skrevet av Gregory David Roberts og sitter fortsatt godt i meg. Jeg tar meg fortsatt i å tenke på karakterer og hvordan det går med dem etter at historien avsluttes. Denne er en bok jeg anbefaler med hode, sjel og ikke minst hjerte.

Historie:★★★★★ 
Karakterer:★★★★★ 
Språk:★★★★☆ 
Historisk sammenheng:★★★☆☆ 
Konklusjon:★★★★¼ 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.